Ladies Circle Venlo steunt Stichting Loeka

Het Venlo Servies - een Serviès veur Service

Ladies’Circle Venlo heeft een hoogwaardig Venlo servies ontwikkeld dat leuk is om te geven, nog leuker is om te krijgen en die niet mag ontbreken in de servieskast van iedere Venlonaar. En van ieder verkocht product doneren de Ladies dit jaar de opbrengst aan Stichting Loeka.

Stichting Loeka streeft naar 100% overlevingskans voor kinderen met osteosarcoom.

Stichting Loeka is een geldwervend fonds waarmee onderzoek naar osteosarcoom (bij kinderen) wordt gefinancierd. Osteosarcoom is de meest voorkomende kwaadaardige bottumor. Helaas is de grootste risicogroep van deze nare kankersoort kinderen tussen de 10 en 25 jaar oud. Voor 40% van deze kinderen is er geen genezing mogelijk. En dat moet veranderen!

Daarom streeft Stichting Loeka naar 100% overlevingskans voor kinderen met osteosarcoom. Zij zet zich daarvoor in door onderzoeksteams te financieren die osteosarcoom bij kinderen en jongvolwassenen beter behandelbaar proberen te maken en – op de lange termijn – ook de overlevingskansen te vergroten, dan wel te optimaliseren.

Stichting Loeka probeert ieder jaar €100.000 in te zamelen via giften en donaties. Op projectmatige basis steunt de stichting verschillende medische onderzoeksteams. Zo stelt Stichting Loeka direct geld beschikbaar voor de benodigde apparatuur en mensen. En dit alles natuurlijk om de oorzaken van osteosarcoom te achterhalen en te ontdekken hoe deze nare kankersoort kan worden genezen.

Het verhaal van Loeka heeft iedere Venlonaar aangegrepen. Ook ons als ladies. Loeka was levenslustige Venlose jongen die op 8-jarige leeftijd overleed aan een osteosarcoom. Ter nagedachtenis aan Loeka is de stichting opgericht.

Wij hebben ons als ladies altijd verbonden gevoeld met de missie van de stichting. De meeste ladies zijn moeder. Je wilt je eigen kinderen, eigenlijk alle kinderen, behoeden voor kanker, zeker deze vorm van nare botkanker. In 2015 steunden we daarom, samen met Lions Bontamps Venlo, de stichting al. Nu zetten we ons opnieuw in voor dit prachtige goede doel. Met de verkoop van het Venlo Servies proberen we een prachtig bedrag bij elkaar te krijgen voor Stichting Loeka om zo ons (kracht)steentje bij te dragen.

De Ladies van de Venlose Serviceclub breiden het servies de komende jaren verder uit, waarmee het servies een echte collectors item wordt.

Te koop:

Informatie

Wat: Hoogwaardig Venlo Servies

Hoe: Bestellen via de webshop 

Vanaf: € 7,50 per item

Goed doel: Stichting Loeka

Ladies ‘Circle Venlo

 

De Venlose Serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar zet zich al meer dan 30 jaar in om Venlo een stukje mooier te maken. De dames steken daarvoor regelmatig de handen uit de mouwen en daarnaast steunen ze lokale goede doelen financieel met een donatie.

Met deze nieuwste Serviès veur Service actie weet de serviceclub haar twee waarden, vriendschap & service, perfect te combineren. Het Venlo servies is natuurlijk een ode aan de fijne stad Venlo en alle vriendschap(pen) die zij biedt. En de Ladies ‘pay it forward’ want de helft van de opbrengst wordt dus gedoneerd aan Stichting Loeka.